הדרך הכי טעימה לטייל בבטומי – לטעום את המאכלים המקומיים!

המטבח הגרוזיני מכיל מגוון רחב של מאכלים מסורתיים ומיוחדים. הנה כמה מאכלים גרוזיניים פופולריים:

  1. חצילי ברביצה (Badrijani) – קוביות חציל במילוי של פסטו של בצל ושום, מטוגן ומגיש עם פירורי אגוזים וזיתי קלמטה.
  2. חנקלי – כדורי בשר ואורז עטופים בעלי עלים ענקיים של עלי ענבים, מוסיפים להם רוטב עזים ומבשלים במים.
  3. חציל ממולא (Imam Bayildi) – חציל ממולא במילוי של בצל, שום, עגבניות ופטריות ומבושל ברוטב עגבניות.
  4. חרטשו – עוף או בשר מבושל ומרוסק עם גזר, פטריות, בצל וכוסברה, ומגיש עם אורז.
  5. כפתורים (Khinkali) – כדורי בשר או גבינה עטופים בבצק, מזוגים במיץ לימון ומגישים לאכילה.
  6. לביבה (Lobio) – סוג של צ'ורבה עשירה בפולים, בצל, שום וכוסברה, מוגשת עם לחמים עם תוספת של עגבניות וסמן.
  7. כבד עוף (Satsivi) – רוטב מתוק וחמאתי עשוי מאגוזי מלך, פולי שעועית, שום ותבלינים, משמש תוסף לכבד עוף מבושל.
  8. צ'אץ'ה: מנה מסורתית של בשר טחון ותבשיל ביצים ובצנוברים. המנה מוגשת עם לחם טנטורי (בצק דק ומשיין) ולעיתים גם עם סלט קצוץ.

  9. חנקבי: חטיף מתוק של בצק ממולא במלית גבינה מתוקה ומטוגן במזון. נהוג לצרוב אותו עם חמאה וסוכר ולהגיש כמנה מתוקה בסוף הארוחה.

  10. קבדה: מנה מסורתית של כבד בקר מוגש במשרה מתובלת ומוצקת עם עגבניות ופלפל חריף. מוגש עם לחם וסלט.

  11. חזה כבש: פרגיות כבש מתובלות ומעושנות על אש פתוחה ומוגשות עם תפוחי אדמה ופטריות מטוגנות.

  12. לוביה: מנה של פולים צהובים מבושלים ביחד עם בשר ותבלינים מגוונים. המנה מוגשת עם לחם טנטורי וסלט.

  13. חטיף בורקי: חטיף מסורתי של צ'צ'

  14. ולקינוח תמיד אפשר לאכול צ'ורצ'חלה עם תה שחור מסורתי.

היכן אפשר לאכול את המטעמים המיוחדים?

כמה מקומות מציעים חוויית טעימה של מאכלים גרוזיניים, אבל אם אתם מעוניינים בחוויית טעימה של המטבח הגרוזיני האותנטי ביותר, אין כמו לטייל ברחבי הארץ ולטעום את המאכלים המקומיים האמיתיים. כאן נביא לכם כמה טיפים לטיול טעימה בבטומי:

  1. בקרו בשוקי המזון: השווקים המזוניים בבטומי הם חוויה בלתי נשכחת. בכל שוק תמצאו מגוון של מוצרים טריים ולא מוכרים, כולל חלביות, תבשילים, בשרים ופירות וירקות. נסו למצוא את השוקים המקומיים הקטנים ביותר כדי לטעום את המזונות המקומיים האמיתיים.

  2. אכלו במסעדות מקומיות: בבטומי תמצאו מגוון רחב של מסעדות, מהמסעדות הפשוטות והמשתלמות עד המסעדות הטובות והיקרות יותר. אם אתם מחפשים חוויה מקומית אותנטית, כדאי לבחור במסעדות קטנות ומשפחתיות שמציעות את המאכלים המקומיים הטובים ביותר.

  3. נסו את היין המקומי: גרוזיה היא אחת מהמדינות המפורסמות בעולם בייצור יינות איכותיים. בין אם אתם מעוניינים ביין אדום, לבן או כתום, היין הגרוזיני הוא מומלץ לטעום במהלך הטיול שלכם. אתם תוכלו לטעום יינות במסעדות מקומיות, יקבים וביריות.

  4. עשו סיורי אוכל: סיורי אוכל הם דרך נהדרת לטעום את המאכלים המקומיים הכי טעימים בעיר. במהלך הסיור, תצאו להתרשם מהאזור המקומי, ותוכלו לטעום מגוון של מאכלים מקומיים.

  5. טעמו את המאכלים הגרוזיניים הטריים ביותר: רבים מהמאכלים המקומיים המפורסמים ביותר בגרוזיה הם מאכלים טריים ובריאים. נסו לטעום את הסלט המפורסם "כף ג'ורג'יה" המכיל עשרות ירקות